My Blog

My Blog

Tuesday, May 8, 2012

Pembaharuan blog....

Salam Semua...

Setelah tahun bertukar dari 2011 ke 2012 aku baru terhegeh2 sekarang nak tukar rupe blog aku ni n baru ada niat nak berblog balik..bukan untuk apa2 cuma sekadar hendak melepaskan apa jua yg ada di hati aku n nak berkongsi dengan semua yg sudi sahajalah nak membaca blog aku ni ...yg x sudi...aku x kira nak paksa gak bagi baca hehehehe...oppss sorry mula dah bengong aku datang... aku saje2 nak berblog semula bukan apa dari aku asyik ngadap fb je n apa yg jadi sama ada sedih gumbira x dapat nak diimbas semula...so baik aku berblog balik untuk memuaskan hati, perasaaan, lelah, apa2 sahaja perasaan aku ni...

Hari ini aku tengah bersidang lagi Dewan Negara yang 'maybe' akan habis esok...selain dari mengumpul OT inilah tanggungjawab yg aku kena pikul...takkan nak makan gaji buta je kan...x berkat idup aku anak beranak...

Life aku sekrang ok...xde laa berubah sangat pun..cuma tanggungjawab too makin berat sikitla..tp aku happy dengan apa yang Allah berikan pada aku..Terima kasih Ya Allah...sesungguhnya aku bersyukur sangat padaMu....

En. Azmi seperti biasa sibuk dengan keje dan side business van dia too...kdg2 dengan aku2 sekali terjebak jugak...tp xpelah as long as dia happy dan nak menambah pendapatan keluarga kan...drpd dia duduk melepak biarlah dia dengan apa yg dia buat sekarang....boleh juga kami sekeluarga merasa hasilnya walaupun x seberapa...syukur Alhamdulillah....


Sibuk je Qisya ni tau...mama nak tangkap feeling romantik dengan ayah...

Muhammad Azim Naim...abang Azim...dah pun nak masuk 15 tahun...tahun ni PMR...moga dia lulus dalam PMR nanti walaupun nak suruh belajar sangatlah berat dia seberat mata dia bila bukak buku2 sekolah...tiap2 hari laa aku ni bising kat telinga dia too...heheh biarkan dia rasa....tapi dia abg yang baik...kdg2 dia laa tolong aku sidai kain, basuh baju dia sendiri n jemur...tolong jaga adik....apapun dialah abg long yang aku jaga sejak umur 9 tahun lagi...kasih syg too mana boleh hilang lenyap mcm too jer kan..

Cukup susah nak bergambar dengan ini budak...dah abang2 pemalu laa sangat....

Muhammad Azim Nadim...abg Nadim pulak dah pun cukup 9 tahun...makin nakal, makan ngade...tp abg yg baik jugak...walaupun dia tidak duduk dengan aku sepenuhnya tetapi abg nadim ni manja budaknya...sampai kdg2 terkeluar ngade2 dia...suka main sendiri n menyakat abgnya...Azim Naim...kalau belajar pun berat sangat bontot tapi kalau main or tengok TV memang champion...baru2 ni masuk paper...heheh baru2 ni masuk paper sbb main bola....bagus Nadim keep it up...


Baiknya muka Nadim masa ni yer....heheheh

Nur Qisya Khalishah...heheh budak busyuk mama...sekarang dah setahun 3 bulan...dah makin lasak, makin nak brcakap, makin ngade2 dan mcm2 lagi perangai dia buat dah sekarang ni...baru-baru ni masuk wad sbb food poisoning...erm..aku pun x tau apa yg dia makan tapi hati aku kuat katakan dia makan 'habuk'...bukan sbb mama dia x bagi makan tp ini budak suka kutip mengutip...geram aku...abis semua yg nampak even secarik kertas pun dia nak masuk mulut...semua nak rasa dengan lidah dia kot...so memang xleh biar dia sensorang...sbb ni laa...bila gaduh dengan abg2 sikit2 sebut no, no, no...xpun ayat skrg abg2 dia gak yg ajar...heppp, kuar smbil tangan tunjuk suruh keluar....mcm2 kerenah dia buat...tp xpelah semua kerenah anak2 ni sebenarnya penghibur ati aku...walaupun kadang2 mama jadi tarzan jugak tapi inilah pengorbanan seorang ibu kan...sekurang2nya Allah bagi aku peluang untuk menjadi ibu dalam erti kata sebenar...Alhamdulillah....


Budak busyuk mama....ngade sgt...


Aku pulak...makin lama makin laa berisi badan aku ni...tp nasib baik tidak laa lebih dari 70+ kg berat aku...masih maintain di bawah angka itu...entah bilalah...kdg2 dtg mood nak makan, makan je keje aku...tapi bila x nak sangat xler makan...tp selalunya datang mood nak makan jer hahahah manalah badan aku x mcm di pam2...tolongggg stress sgt tengok bdn aku ni...especially tang perut aku ni...hampagas sungguh...belilah set beautiful ke maltiful ke...bloodyful ke tp kalau dah dasar pemalas dan xnk berusaha baik aku diam je kan...stress2 x habis2 tapi usaha mcm taik jer...cehhh puiiii....muka pulak gunalah berjenis2 atau try banyak dah...jerawat ttp timbul gak...penat dah...ada doctor suggest sejenis ubat makan...tapi aku xleh pregnant n breastfeed so macam mana kan...takkan aku nak berhentikan bf anak aku pulak...walaupun x sepenuhnya bf tapi x sampai hati aku nak berhentikan...dia dah laa if ada aku susu botol dia campak jer...xpelah Qisya...mama x cantik pun xpe asal Qisya dapat minum susu mama kan...hehehe...aku sekrang ni nak juga dapat 2nd baby...but more kepada menyerah sahajalah...mksud aku kalau Allah hendak beri aku n hubby terima jer...x merancang apapun even aku banakkan Qisya operate....rasa macam syok je pengalaman pragnent itu...heheheh...moga Allah perkenankan doa kami...Amin...

erm..aku rasa cukuplah aku berhenti takat ni...buat masa ni...penat dah kerah otak sampai kuar2 peluh betina aku...eeewwww... hari ni nampak gayanya kena balik lambat lagi...Dewan maybe habis 10.30 malam n aku punya turn 2nd last masuk Dewan...what to do..kenalah tunggukan..tugas too...cewah dedikasi sungguh rupanya aku ni...
ok semua chiowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww







3 comments:

  1. mama qisya...
    anyway congrates sbb masih berblogging...wahhh nak merancang utk second baby eh kak? keep it up sis! selagi muda neh lah cpt2 timang anak lagi...semoga akak kuat melayari kehidupan pekerjaan dan rumah tangga...keep in touch always ya mama qisya...wpun juju diam dan kurang menyakat akak tp i really care all my friends here...:D

    ReplyDelete
  2. thank u so much gurl....awak pun is gonna be mummy so welcome to the club...jaga kandungan baik2 dan semoga awak akan merasai segala pengalamannya...InsyaAllah...amin...

    ReplyDelete
  3. Every good blog has two features, they have a very good topic and you see lot of good comments. Its blogging that has made me know new things everyday. I absolutely sure that people in this world have come closer in their personal world. There so many things working for a blog and the topic. If you get a chance pop up by my page, maybe you would like wedding pearl jewelry.You can visit our fresh water pearl earrings. mother of pearl bracelet have good quality.Its just a flat world now because of blogs like this one, I appreciate it.

    ReplyDelete